rubiksterning

Rubiks terninger skaber underholdning og ro

Nyheder

Kender du det der med, at man sidder og kigger ud i det blå? Det er egentligt rart at koble fra, men der mangler måske en lille afstressende opgave eller noget, der kan skabe lidt underholdningsværdi.  

Her må rubiks terninger siges at være den perfekte løsning. Du kan gå til og fra den, som du vil, og den udfordrer dig på sjov og rolig vis. Det store spørgsmål er, om du kan væbne dig med tålmodig, og om din logiske sans rækker til at løse pusleopgaven?  

Nybegynder eller rutineret ræv?  

Hvis du ikke er bekendt med rubiks terninger, så er det kort beskrevet en mekanisk pusleopgave, som du kan sidde med i hånden, og have med dig overalt. Rubiks terninger fås i mange sjove former, størrelser, farver og sværhedsgrader. Er du nybegynder eller en rutineret ræv? Søger du en let udfordring, som kan løses i toget på vej til arbejde eller en hjernevrider, der giver dig grå hår i din tre ugers lange ferie?  

Find den rubiks terning, som du har lyst til at prøve kræfter med. Der er et stort udvalg at vælge i mellem. Kunsten er at starte på et niveau, der matcher dine evner og dit behov.  

En rubiks terning er afstressende underholdning 

Det er videnskabeligt bevist, at rubiks terninger, og lignende legetøj, kan være stress lindrende. Det skyldes, at den kan være behjælpelig med at aflede de mange tanker, der ofte florerer hos mennesket.  

Med en rubiks terning i hånden sætter menneskehjernen fokus på at løse opgaven, og selvom pusleopgaven kan være kompliceret, så er den oftest ukompliceret sammenlignet med de mange tanker, som vi mennesker render rundt med i vores travle hverdag. På den måde kan rubiks terningen bringe en tiltrængt pause fra tankemylder. Rubiks terningen har altså potentialet til både at skabe underholdning og ro.   

Rubiks terninger er for alle  

Et fantastisk element ved rubiks terninger er, at de som sagt fås i forskellige former, størrelser, farver og sværhedsgrader. Dette gør, at de er sjove for alle aldersgrupper. Man kan altså sidde tre generationer i en sofa og have det sjovt med at løse hver sin pusleopgave, eller hjælpe hinanden i mål.  

For børn er det en god beskæftigelse, som kan være med til at fremme den logiske sans, mens rubiks terningen for den ældste generation kan være behjælpelig med at holde hjernen i gang. Den ældste generation skal ikke engang bekymre sig om de grå hår, som de sværeste rubiks terninger ellers kan risikere at give.  

Populært legetøj 

Rubiks terningen blev skabt af den ungarske billedhugger og arkitekturprofessor, Ernó Rubik, tilbage i 1974. Det populære stykke legetøj er siden 1974 blevet solgt i over 300 mio. eksemplarer. Rubiks terninger er altså ikke bare en døgnflue på markedet, men en tidløs trend, der har formået at holde sig oven vande. Alsidigheden i det lille stykke legetøj gør, at rubiks terninger bliver ved med at skabe underholdningsværdi. Derfor forudses det, at rubiks terningen er en udødelig klassiker, der er kommet for at blive.