sygeplejerske i udlandet

Se med her, hvis du overvejer at blive sygeplejerske

Nyheder

Det kan være rigtigt svært at vælge uddannelse, når man egentligt ikke ved, hvad arbejdet indebærer. Når man har en forestilling om, hvad man gerne vil, kan det ofte indebære meget usikkerhed, når det kommer til, hvad jobbet egentligt indebærer i sidste ende. Overvejer du at læse til sygeplejerske, skal du klart se med her. Hvis du har en periode i dit liv, hvor du f.eks. lige er kommet fra gymnasiet og derfor har tid over, eller hvor du har mulighed for at tage en orlovsperiode fra dit nuværende arbejde, kan det være relevant for dig at overveje at blive sygeplejerske i udlandet for en kortere periode.  

Trymedics – sygeplejerske i udlandet 

Med Trymedics kan du få et indgående kendskab til, hvad det indebærer at være sygeplejerske. Gennem et 4-12 ugers ophold, bliver du koblet på en hospitalsansat, så du kan opleve hvad sygepleje indebærer. Du kommer også til at gøre en forskel for andre, ved at du vælger at være i udlandet, hvor der er hårdt brug for hjælpen. Samtidigt bliver du styrket i dit erfaringsgrundlag, hvilket i sidste ende kan give store fordele, hvis du f.eks. søger kvote 2 til sygeplejerske uddannelsen. Læs alt om praktik programmet på hjemmesiden trymedics.dk.  

Sygepleje praktik programmet 

Hvis du vælger sygepleje praktisk programmet, vil du komme med en hospitalsansat rundt på et af Trymedics partner hospitaler. Den ansatte vil fungere som en mentor for dig, og det er dermed tænkt ind, at det ikke forventes at du kan indgå på lige fod med de uddannede sygeplejersker. Du vil få erfaring med behandling af patienter, observere procedure og generelt bare opleve dagligdagen på hospitalet. Det vil give dig et super godt indblik i, hvad det indebærer at være sygeplejerske, selvfølgeligt med det forbehold at de danske forhold kan være anderledes, end de forhold man ser i udlandet. Under dit praktikprogram vil du også modtage lektioner, holdt af hospitalets personale, med det formål at du og de andre i praktik programmet opnår øget viden om relevante sygdomme og behandlingsprocedure på de forskellige afdelinger.  

Den psykiske del af arbejdet 

Hvis du står i den situation, at du lige er blevet færdig med din gymnasiale uddannelse eller på anden vis har mulighed for et sabbatår, vil praktik programmet give dig nogle oplevelser, du sent vil glemme. Foruden de åbenlyse faglige fordele der er i at få et indgående kendskab til sygeplejen inden opstart af uddannelse, vil det også være et ophold, som kan være med til at ruste dig til jobbet psykisk. Den psykiske del af arbejdet har stor betydning for, hvordan du klarer dig, når du er færdiguddannet sygeplejerske. Desværre oplever mange sygeplejersker, at de får et chok, når de kommer ud på deres første reelle arbejdsplads. Er man gået direkte fra gymnasiet og videre til studiet, kan det være hårdt at skulle indgå på en arbejdsplads, med alt hvad det indebærer. Den del der indebærer, at du bliver rustet psykisk er derfor værd at tage med i overvejelserne, når du skal beslutte, om du prøve at være sygeplejerske i udlandet.