Sådan vælger du de helt rette badeværelsesfliser

Nyheder

At have et harmonisk hjem, hvor du føler tilfredshed i hvert rum, er utroligt vigtigt for den overordnede livsglæde. Det er typisk køkkenet, der kræver mange ressourcer, tid og tanker, da der er mange elementer at tage højde for – men badeværelset er mindst ligeså vigtigt.

Det kan dog være svært at indrette et badeværelse, der spiller lige fra starten. Heldigvis kan du komme langt ved at tage stilling til ét af de vigtigste elementer på badeværelset: badeværelsesfliser.

Badeværelsesfliser dominerer rummet

Når du vælger fliser til badeværelset, vælger du i virkeligheden, hvordan rummet overordnet skal se ud. Dine badeværelsesfliser vil have stor betydning for, hvilken stemning du skal føle i rummet, og dine fliser i badeværelset kan sætte standarden for alle andre designmæssige beslutninger.

Derfor er det utroligt vigtigt, at du er sikker i dit valg, når du beslutter dig for badeværelsesfliser. Når først fundamentet er lagt, er det svært at gå tilbage og placere nye fliser i badeværelset.

Beslut dig for overordnet design

Da dine badeværelsesfliser har stor betydning for det overordnede udtryk, skal du på forhånd gøre dig nogle tanker om, hvad dit badeværelse skal udstråle. Skal det være et lyst lokale med masser af luft og rene overflader? Eller skal det snarere være et farverigt opholdssted, hvor der sagtens kan blandes flere stilarter ind? 

Hvis du vælger de klassiske hvide badeværelsesfliser, får du nemt ved at indrette rummet mere minimalistisk. Det foretrækker mange danskere, da badeværelset ofte forbindes med noget “rent” og “strømlinet”. Hvis du er meget usikker på dit valg, kan hvide badeværelsesfliser derfor være en forholdsvis sikker beslutning. 

Spørg eksperterne til råds

Hvis du overhovedet ikke kan finde ud af, hvilke fliser til badeværelset du skal vælge, har du gode muligheder for at spørge eksperter til råds. Der findes mange hjælpsomme butikker og webshops i Danmark, som beskæftiger sig med indretning – og badeværelsesfliser – og gennem kundekontakten kan du ofte få et godt råd med på vejen.

Du kan med fordel sende en mail eller ringe butikken op og forklare, hvad du har af tanker, når det kommer til badeværelset. Eksperterne vil forklare dig, hvilke oplagte muligheder du har, og du vil formentligt også kunne slå en god handel af i samme ombæring.

Tal med din bank

Hvorfor skal din bank blande sig når du skal vælge fliser ? Det skal den heller ikke. Men banken kan evt. vurdere om det ikke kan betale sig for dig at tage et lån og ombygge hele badeværeset for at øge værdien af hele din ejendom. For ønsker du en gennemgribende renovering af hele badeværeslet så kan det nemt koste på den gode side af 100.000. Så tag en snak med og hør om mulighederne for et tillægslån eller et byggelån det kan være det kan gøre dine drømme til virkelighed om et stort luksus spabad.