udlandspraktik

Styrk dine chancer for at komme ind på en videregående sundhedsfaglig uddannelse

Nyheder

Det er svært at finde sin drømmeuddannelsen og måske er det endda endnu svære at blive optaget på den uddannelse. De sundhedsfaglige uddannelser er kendte for at kræve et højt gennemsnit, og der er stor konkurrence inden for dette felt, men med disse råd, såsom at tage på udlandspraktik med Try Medics, kan du gøre dine chancer bedre. 

Er din drøm at komme på en sundhedsfaglig uddannelse eller sidder du og er usikker på om denne type uddannelse er noget for dig? Så er du kommet til det rette sted. I denne artikel kan du læse lidt om, hvad en sundhedsfaglig uddannelse er, og så får du nogle tips til, hvordan du kan skærpe dine kompetencer, og dermed dine muligheder for at blive optaget på sådan et studie. 

Disse typer uddannelse defineres som en sundhedsfaglig uddannelse 

Hvad er en sundhedsfaglig uddannelse egentlig? Jamen, det er sådan set alle uddannelser, der beskæftiger sig med at tage sig af menneskekroppen på den ene eller anden måde.  

Så dette begreb dækker egentlig over mange studier. Nogle få eksempler kunne være: 

  • Tandlæge 
  • Læge 
  • Jordemoder 
  • Sygeplejerske 
  • Fysioterapeut 
  • Samt meget mere.  

Sådan kan du styrke dine kompetencer indenfor din drømmeuddannelse 

Det kræver som regel rigtig meget arrangement, og nogle fine karakterer, at komme ind på disse uddannelser. Der er dog nogle få ting som du kan gøre under et eller flere sabbatår for at styrke dine kompetencer, og gøre det nemmere for dig at blive optaget. En af disse ting er et udlandspraktikophold.  

1. Deltag i udlandspraktik 

En ting du kan gøre, er at tage på udlandspraktik efter, at du har afsluttet din gymnasiale uddannelse. Du kan tage afsted som præ-studerende og være på det, der kaldes en observationspraktik.  

Dette betyder, at du ikke får lov til at deltage fysisk, men du er til stede, og får lov til at opleve hverdagen på en klinik eller andet. Dette vil vise dit arrangement, give dig en smule erfaring og også teste, om du virkelig kan holde til et sådant job i fremtiden. Derudover, så er det jo også fedt at komme på udlandspraktik i et andet land. 

2. Få styr på de praktiske ting 

En anden ting, som ikke vil hjælpe dig med at komme ind på studiet, men som vil hjælpe dig på længere sigt, er at få styr på de praktiske ting. For eksempel, at tage dit kørekort før, du starter på uddannelsen.  

Du vil højest sandsynligt ikke få tid til at tage kørekort efter studiestart, da alle sundhedsfaglige uddannelser er tidkrævende. Dog vil det være en fordel i fremtiden under praktiksøgningen. Så er du nemlig ikke bundet til de få praktikpladser, der er i din studieby. 

3. Tag sommerkurser eller gå på aftenskole 

Hvis du ikke er til udlandspraktik, så kan du tage sommerkurser eller gå på en aftenskole under dit/dine sabbatår. Her kan du hæve dine karakterer i de fag, hvor du måske ikke var så stærk i gymnasiet. Dette vil derved hæve dit gennemsnit og gøre det nemmere at få en plads på studiet.