Gin and tonic

Gin and Tonic på en sommerdag

Inspiration Livsstil Oplevelser

Hvad er bedre end en god Gin and Tonic på en varm sommerdag? Du får den friske fornemmelse og er klar til at sidde på terrassen med din drink, der kan køle dig ned

Hvilken tonic bør man vælge?

Snakken om Gin and Tonic kan for alvor dele vandene. Det er den bitterhed, der udspringer fra stoffet kinin, som tonic blandt andet består af. Kinin blev i mange hundrede år anvendt som medicin mod malaria, men dog nærmer mængden i drinken sig ikke den medicinske effekts standard. En Gin and Tonic kan se ud og smage på mange forskellige måder, og det afhænger selvfølgelig af, hvilke to produkter, man blander. Det er ikke ligegyldigt, om man køber en billig tonic og blander med sin dyre gin. Det vil nedsætte smagsoplevelsen. Når man vælger sin tonic, skal man overveje samspillet mellem den og sin gin. Skal din tonic være et dominerende element, eller skal den blot lægge sig i baggrunden for oplevelsen.

Gin med smag

Samme koncept gør sig gældende, når man skal vælge en god gin. I og med, at populariteten med Gin and Tonic er steget i høj grad, er der også kommet mange flere mærker til. Man ser ikke kun den enkle udgave af drinken, men den laves tværtimod i mange forskellige former. Netop fordi der er så mange bud på en god gin, behøver den heller ikke koste en formue. Man kan sagtens anskaffe sig en gin, der smager godt til en fair pris. Den klassiske gin kender alle til og kan nærmest fornemme smagen og oplevelsen, når de tænker på en helt normal gin. Hvis man ikke har fået øjnene op for den modne smag, findes der også gin med smag. De giver en noget anderledes oplevelse, men flytter fokus fra den mere eftertænksomme, friske smag til det søde, og er god, hvis man bruger den til festlige anledninger.

Gin and tonic

Ginsmagning med dine veninder

En god måde at finde ud af, hvad man er til, hvad angår gin, er at tage til ginsmagning. Det er ikke en nødvendighed, at man laver et formelt nummer ud af det, men mere gør det til en oplevelse i sig selv. Man kan blive overrasket over, hvor mange forskellige noter, man kan fornemme i en gin. Dette tænker man måske ikke over, når man sidder en aften og hælder op i glasset for femte gang. Ginsmagning kan også ende med at blive til en underholdende seance, for med de alkoholprocenter, en gin kan skrive under på at have, skal der ikke mange smagninger til, før man bliver løsnet lidt op i krop og sind.

Tilpas kvalitet til anledningen

Selvom det nu er blevet hævdet, hvordan man tydeligt kan smage forskellen på gin og på tonic, så behøver man ikke tænke i de baner hver gang, man kaster sig over en Gin and Tonic. Man skal mere vælge sine anledninger. Hvis den kommende aften står på abefest, er det nok ikke her, man skal ud og investere i de gode sager for derefter at blande det op i et plastikkrus. Derimod, hvis man en aften får besøg til god mad og drinks, ville det klæde begivenheden med en servering bestående af en Gin and Tonic i god kvalitet.