plankebord

Saml hele familien om plankebordet

Inspiration

Efter en lang dag på jobbet og dagen endelig er omme, så er det vigtigt at være sammen med dem man elsker. At sidde rundt om bordet, snakke om alt og intet, nyde hinandens selvskab og bare bruge tid med dem der betyder mest, dette er uundværligt. Disse stunder hænder ofte, når vi samles rundt om spisebordet. Et spisebord er derfor et vigtigt møbel i et hvert hjem, og et sted man kommer til at bruge mange timer. Der findes i dag masser af muligheder når du leder efter et spisebord, men vælger du ud fra kvalitet, godt håndværk og design, ja så er et plankebord et perfekt valg. Et plankebord er et tidsløst og traditionelt møbel til din spisestue. Plankeborde er solide, og kan holde i årevis, hvorfor det nemt bliver en stor del af din familie og jeres kvalitetstid. Et plankebord er skabt til hele familien, og derfor er der plads til alle du har kær, også hvis du ønsker at have mange mennesker med til middag, da der her kan være mulighed for tillægsplader. Et plankebord er dermed et møbel der indbyder til mange gæster og glade stunder i dit hjem.

Design dit eget plankebord

Du kan i dag skabe og designe dit helt eget plankebord. Du vælger selv materialer, altså hvilken sort træ du ønsker og hvor mange planker du ønsker at bruge. Ønsker du inspiration til denne proces er det muligt på https://hofstrawagner.dk. Et plankebord består oftest af flere forskellige planker sammensat til en bordplade, men du også har muligheden for blot at bruge en enkel planke, alt dette er afhængig af dine præferencer. Du har, som nævnt, muligheden for at vælge træsorten du ønsker plankerne i, således også dette bliver designet efter dit ønske. Du kan altså eksempelvis vælge egeplanker, som kan fås både olieret, røget eller have modtaget begge behandlinger. Dermed er du selv med, til at skabe dit helt eget unikke udtryk i møblet. Også benene på et plankebord, kan designes helt efter dit ønske Benene skal være robuste og solide, for at holde et plankebord oppe, men hvilken farve, om der skal krydsede eller lige ben er helt op til dig.

plankebord

Vedligehold af dit plankebord

Efter du har designet og købt dit plankebord, der nu vil danne ramme om mange skønne oplevelser i dit hjem, er det også nødvendigt at vide hvorledes man vedligeholder møblet. Som nævnt, holder et plankebord i mange år, og det er derfor nødvendigt at du passer godt på det. Du kan eksempelvis købe dækkeservietter, således du undgår pletter og madrester på træet. En anden idé er, at du altså tørre af og sørger for at der ikke er noget på bordet der kan synke ned i, eller affarve plankerne. Du kan derudover også behandle dit træ med olie eller sæbespåner med tiden, således det altid holder sin farve. På denne måde er det muligt for dig, at beholde dit plankebord i mange år, og indbyde til mange skønne stunder med dem du har kær, rundt om dit plankebord.