elkedel

Sådan afkalker du din elkedel

Nyheder

Har du en elkedel, og synes du, at den ikke fungerer helt så godt, som den plejer? Så kan en løsning være at lave en afkalkning af elkedel. Der ophober sig stille og roligt kalk i din elkedel, når du bruger den. 

Du skal derfor huske afkalkning af elkedlen for at holde den ren. Det vil både give den en længere levetid, men også gøre den mere effektiv. Når du ikke afkalker den, så skal du bruge mere energi på at varme vandet op, samt tager det længere tid. Det er derfor vigtigt, at du sørger for afkalkning af elkedlen ofte. 

Der findes forskellige måder at afkalke på

Du har flere forskellige valgmuligheder, når det kommer til metoden bag afkalkning af elkedel. Der er en masse forskellige tips og tricks, så det handler blot om, at du prøver dig frem indtil du finder den metode, som bedst kan lide. Det er meget individuelt, hvad folk foretrækker, når de skal afkalke. 

Brug afkalkningsmiddel fra producenten

Der vil ofte være en anbefaling på produktet, når du køber den. Her vil de ofte henvise til producentens afkalkningsmiddel. Det virker meget godt, men det er også ofte meget dyrere end de andre valgmuligheder, der findes, når der skal afkalkes. 

Anbefalingen vil du kunne finde i brugsvejledningen. Det er her vigtigt, at du undersøger, om det er nødvendigt, at du bruger en bestemt type af afkalkningsmiddel. 

Husholdningseddike

Hvis ikke, at du gider ud og bruge en masse penge på noget afkalkningsmiddel, så kan du bruge husholdningseddike. Du skal ikke være bange for, at det bliver et problem, at husholdningseddike indeholder sukker og aromaer. Du skal blot sørge for at skylle maskinen godt og grundigt igennem efter brug. 

Når du skal gøre det, så skal du blande 1 del vand og 1 del eddike i din elkedel. Herefter skal du blot koge vandet et par gange og sørge for at skylle den godt igennem med rent vand efterfølgende. 

Citronsyre

Du kan også vælge at bruge citronsyre til afkalkning af elkedel. Det er også en meget effektiv måde at gøre det på. Her skal du blot blande en spsk. Citronsyre med 1 liter vand. Herefter skal det blot stå natten over i din elkedel. Herefter skal du koge vand i den igen inden du bruger den for at gøre den ren. 

Derfor er det vigtigt at afkalke

Din elkedel eller andre køkkenredskaber vil med tiden stille og roligt blive kalket til. Derfor er det også vigtigt, at du med jævne mellemrum sørger for at få tingene afkalket en gang i mellem. 

Når du afkalker din elkedel, så er du med til at sikre, at dens arbejder hurtigere og bedre. Du får også elkedlen til at holde i længere tid, hvilket er en stor bonus. Du skal blot huske at gøre det en gang imellem, da det både kræver mindre tid, samt du ikke kommer til at mærke den store forskel på, hvorvidt om det er gjort eller ej.