cannabisolie

Hvad hjælper cannabisolie imod?

Nyheder

Du har sikkert set det enten i medierne eller butikkerne, for cannabisolie er for alvor kommet til Danmark. I dag brugere flere og flere cannabispræparater, der hjælper mod mange forskellige smerter, skavanker og udfordringer i hverdagen.

Hvis du har stillet dig selv spørgsmålet: ”Hvad hjælper cannabisolie imod?”, så har vi samlet svaret her, så du kan blive klogere.

Hvad indeholder cannabisolie?

Før vi kan besvare spørgsmålet: ”Hvad hjælper cannabisolie imod?”, så vil vi komme omkring, hvad cannabisolie er for en størrelse.

Hampeplanten, som cannabisolien udvindes fra, har været kendt siden oldtiden. Der er beviser i kinesiske grave fra før vores tidsregning på, at cannabis har været en del af livet mange år tilbage.

Cannabisolien er den olie, der kan udvindes fra hampeplanten, når hunplanten ikke bliver bestøvet. Bliver hun ikke bestøvet, vil hun nemlig i forsøget på at blive det udvikle blomster med pollen, der indeholder de virkningsfulde stoffer.

Når planten efterfølgende bearbejdes, kan man enten tørre plantedelene og ryge dem eller udvinde olien, der indeholder cannabinoider.

Cannabinoider er svaret på, hvorfor cannabisolie virker

Hampeplantens virkningsfulde stoffer kaldes for cannabinoider. Menneskekroppen har faktisk allerede cannabinoider, der er et kommunikationssystem, der selv nu, mens du læser, er i gang. Cannabinoiderne i kroppen ligner så meget dem, der findes i cannabisplanten, at planten kan påvirke receptorerne i kroppen. Du kan læse mere om effekten på cbdscandinavia.dk.

De to cannabinoider, der bliver talt mest om herhjemme, er det psykoaktive stof THC og den smertelindrende CBD. THC er det, der giver følelsen af at være høj, men der kan sagtens udvindes andre cannabinoider såsom CBD, der ikke gør dig skæv.

Faktisk er man stadig ved at undersøge cannabisplanten til bunds. Der kan derfor være flere opdagelser på vej med over 113 registrerede cannabinoider i hampeplanten.

Hvad hjælper cannabisolie imod? Tag smerterne med CBD

I Danmark startede vi med at lovliggøre cannabisolie med CBD. CBD er et ikke-psykoaktivt stof, der virker afslappende og smertelindrende.

Mange patienter har oplevet positiv effekt af CBD-olie mod smerter, men det er meget individuelt, hvilken effekt du vil opleve.

Hvor mange andre smertepræparater har meget voldsomme bivirkninger, er der ingen risiko ved at bruge cannabisolie. Derfor er det et alternativt til at tage smerterne uden at udsætte din krop for ekstra belastning.

Kræftpatienter oplever positive effekter med THC

Nogle der har stor glæde af cannabisolien og i den grad kan besvare: ”Hvad hjælper cannabisolie imod?”, er kræftpatienter.

Kemobehandling er meget hårdt for kroppen, og mange patienter har smerter og mister appetitten under en kur. Mangel på appetit kan udsætte kroppen for endnu mere belastning, fordi den ikke får de rigtige næringsstoffer.

THC har en appetitøgende effekt, hvilket kan give kræftpatienter lysten til at spise tilbage. Noget der i sidste ende gavner deres forløb.

Nedsæt uro fra PTSD og ADHD

Cannabisolie har også en effekt på din mentale tilstand. Cannabinoider gør dig mere afslappet og rolig, hvilket kan hjælpe mennesker med psykiske udfordringer. Der har været en bevist effekt på blandt andet patienter med ADHD og PTSD.

Derfor er svaret på: ”Hvad hjælper cannabisolie på?”, alt fra smerter, manglende appetit til mental uro og psykiske udfordringer.