tyngdedyne

Husk at sove godt og sove nok

Nyheder

Mange går alt for lidt op i hvilken slags dyne de har. Det er også den slags mennesker som sover dårligt, og brokker sig over at de ikke kan sove om natten eller at de ikke får sovet nok. Det er nok den mest irriterende slags mennesker, men de ved nok bedre. De har i hvert fald ikke hørt om den bedste kugledyne. Denne dyne har nemlig revolutioneret hvordan man kan sove og hvordan man kan sove godt.

Der er en masse indikatorer for ens sundhed

Der er mange mennesker som der ikke går op i deres sundhed. De går ikke op i at spise sundt, det vil sige massere af frugt og grønt, kulhydrater, proteinkilder og sunde fedtsyrer. Sundt fedt er den slags man blandt andet får fra avokado, mandler og så videre. Det er dog ikke nok at spise sundt, man skal også få rørt sig hver dag og gerne i længere tid. Når man spiser godt og får trænet, er det aller vigtigste og bedste man kan gøre for sig selv og sin krop, nemlig at sove godt. Når man sover begynder der er et helt vidunder af en proces. Kroppen går i gang med at reparere alt det som der er gået i stykker. Det hele foregår mikroskopisk, men der foregår rigtig, rigtig meget. En god nats søvn er den bedste medicin for at forebygge, men også bekæmpe.

Man kan bruge puls som indikator for dit hjertets sundhed og generelle fysisk tilstand

Men hvad er det nu lige puls er? Puls er det antal gange, hjertet slår i minuttet. Den måles i slag pr. minut (BPM). Man taler om forskellige typer af puls, hvor den vigtigste for sundheden i dette tilfælde er at kigge på hvilepulsen.

-Hvilepuls: Dette er pulsen, når en person er i hvile og ikke har været aktiv for nylig. Denne puls er en indikator for hvor god ens form er i forhold til sundhed. Hjertet er en muskel og denne muskel skal trænes, dette gøres igennem fysisk aktivitet. Et stærkt og sundt hjerte skal slå færre gange og pumper dermed blodet rundt i kroppen mere effektivt. Dette er gavnlidt da man slider hjertet mindre. Der er en masse gode fordele ved at være i god form.

– Max puls(højeste puls): Dette er den højeste puls, som en person kan opnå, og den opstår under anstrengende fysisk aktivitet. Dette kan måles ved hjælp af pulsur eller pulsbælte. Det måler hvor tit hjertet slår og pumper blod rundt.

-Målpuls: Dette er det ønskede pulsinterval, som en person ønsker at holde sig inden for, mens han/hun træner. Dette bruges meget af atleter til at forbedre deres præstation indenfor cardio træning også kendt som kredsløbstræning. Dette er for at måle og vende kroppen til at udføre et stykke arbejde/træne i et bestemt tempo.

Det kan ikke understreges nok

Der hersker ikke længere nogen tvivl om at søvn hænger sammen med mental sundhed og fysisk sundhed. Man skal sove godt og man skal sove nok, derfor er det vigtigt med en kugledyne som kan hjælpe en med at falde i søvn og sove godt