børnecykel til børn

Børnecykel: derfor skal dit barn have én

Inspiration Livsstil Nyheder Oplevelser

Verden er midt i en rivende udvikling, hvor teknologier i alle tænkelige afskygninger udvikler sig med lynets hast.

Men ikke alt er under forandring, og det gælder blandt andet helt almindelige børnecykler, selvom de er noget mere strømlinede i designet end for bare 20 år siden.

Børnecyklernes vigtighed er ikke til at tage fejl af, for det er vigtigt at kunne cykle, og der er ingen tvivl om, at det er en fordel at lære det, når man er lille.

Det er således en god idé at få fat på en børnecykel til sit barn – og det er der flere grunde til.

Har man først lært at køre på cykel…

børn cykler på børnecykel

Det er ikke uden grund, at et mundheld siger, at når man først har lært at køre på cykel, glemmer man det ikke.

Cykling kommer nemlig til at sidde i kroppen som en integreret del af ens bevægelsesmønster, der aktiveres i det øjeblik, ens buksebag rammer sadlen.

Det er alment kendt, at børn lærer langt hurtigere end voksne, og derfor er det også en klar fordel, hvis de lærer at køre på cykel i en tidlig alder, så det kommer til at sidde godt fast i dem.

Man gør således klogt i at besøge https://cykelshoppen.dk/bornecykler og finde en god cykel til sin søn eller datter, så barnet kan komme i gang med at øve sig. Der er nemlig rigtig mange børn der får stor glæde af at have en cykel. Det er nemlig en sjov måde at komme rundt på.

Sund vane for livet

Én god grund til, at børn skal lære at cykle, er altså, at de lærer hurtigt og derfor vil have nemt ved hurtigt at mestre børnecyklen.

Det afføder imidlertid en lang række andre fordele, som de små kan tage med sig videre gennem hele deres tilværelse.

Cykling er nemlig på mange måder verdens mest geniale transportform, fordi den både er rigtig sund, hurtig og god for miljøet.

Det er ikke uden grund, at man i øjeblikket opfordrer folk til at cykle på arbejde, for særligt i storbyerne er der snart ikke plads til flere biler, som i øvrigt forurener luften i ekstrem grad. Cykling er således en ualmindeligt god vane, som barnet kan tage med sig ind i både ungdommen og voksenlivet.

Hyggelige stunder

Når barnet skal til at begynde i skole, opstår straks spørgsmålet om, hvordan man skal komme derhen. Ligger skolen i gåafstand? Er der nemme buslinjer? Har vi tid til at køre omkring før arbejde? Eller: skal vi ikke bare tage cyklen?

Det er uden tvivl den mest oplagte og på alle måder bedste transportform, når barnet skal begynde i skole. Man slipper for at holde i lange køer og blive stresset før arbejde, man får frisk luft og motion, og samtidig får man nogle rigtig givende, hyggelige stunder med sit barn, hvis man følges hen til skolen. Det vil typisk være en god idé at hjælpe barnet på vej det første stykke tid, indtil det er stort nok til selv at finde vej, mestre cyklen og navigere i trafikken.